Aralık 2020 sonunda uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden alınan belgelerin geçerliliği bitiyor. Daha önce uygulamalı girişimcilik eğitimi almış kişiler 2021 yılında iş kurmak isterlerse almış oldukları sertifikalar geçersiz sayılacak. İş kurmak isteyen online eğitimlere katılarak yeniden belge alması gerekecek.
Girişimcilik başvuruları geleneksel ve ileri girişimcilik olmak üzere iki kola ayrıldı. İmalat dışı sektörlerde faaliyet gösterenler geleneksel destekten yararlanabilecek. İmalat yapacak olanlar ise ileri girişimcilik desteklerinden yararlanacak.
Online eğitimlere başvuru e- devlet aracılığı ile yapılabilmektedir.
KOSGEB’in sitesinde sağ üstte giriş yap bölümüne tıklandıktan sonra açılacak olan pencereden e – devlet şifresi ve T. C kimlik numarası ile giriş yapabilmektedir.
Eğitim videolar geleneksel ve ileri girişimcilik olmak üzere iki gruptadır. Geleneksel girişimcilikte yararlanacak olan geleneksel girişimcilik eğitim videolarını izleyecek. İleri girişimciliğe başvuracak olanlar hem geleneksel hem de ileri girişimcilik eğitim videolarını izlemesi gerekmektedir.

Eğitim sonrasında online sınav yapılacak. Sınavı kazananlar belgeyi ve söz konusu desteğe başvurmaya hak kazanmış sayılacaktır.

Eğitim videoları ve sınavı bittikten sonra e-devlet üzerinden KOSGEB sertifika sorgulama yapılmaktadır.
Sertifika almaya hak kazanan kişiler iş fikirlerini KOSGEB’e ileteceklerdir. Girişimcinin iş fikirleri KOSGEB’in desteklediği Nace kodları listesinde olan sektörlerden olması gerekiyor. Aksi takdirde desteklemeden yararlanılamaz. https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/DesteklenenSektor sitesinden iş fikirinizin desteklenen sektörler arasına girip girmediğinizi kontrol edebilirsinz.
Detalı bilgi için tıklayınız